Followers

Wednesday, 15 June 2011

Cara Untuk Menukar Warna Link Blog Kepada Warna Biru


As salam pembaca blog Bersama Dunia Teknologi!

Baru-baru ini ada rakan yang meminta saya membantu untuk menukar link blog kepada warna biru seperti yang dikehendaki oleh Encik Hasnan. Namun baru hari inilah saya berkesempatan untuk mengadakan N3 ini sebagai panduan anda. Diharapkan  panduan ini sedikit sebanyak dapat memenuhi permintaan anda.

Kepada Cikgu Zam dan Cikgu Suraya  N3 ini khas untuk memenuhi permintaan anda semoga ianya  dapat membantu untuk membuat perubahan warna link di blog masing-masing.

Langkah-langkah yang perlu anda buat ialah:

1. Klik pada ==> design seperti yang dilabelkan dan anda akan berjumpa dengan laman ke dua seperti yang  dipaparkan.


2. Setelah muncul halaman kedua anda perlu klik pada ==>Template Designer.


3. Selepas itu laman di bawah akan muncul, anda hendaklah klik pada ==> Advance seperti yang dilabelkan.


4. Anda akan bertemu dengan laman di bawah, kemudian anda klik pula pada==> link seperti yang dilabelkan.


5. Setelah muncul laman di bawah, anda bolehlah membuat pilihan ==> warna biru yang diperlukan.


6. Akhir sekali jangan lupa untuk klik ==>APPLY TO BLOG


P/S: Selamat Mencuba !

7 comments:

suraya said...

terima kasih cikgu hayati....bangga saya dapat ubah warna link saya dengan tunjuk ajar cikgu....semoga ilmu cikgu diberkati allah kerana berkongsi ilmu dgn rakan2 yg lain...macmana saya nak sentiasa follower blog cikgu

cikgufaiz210284 said...

salam kak hayati...tq sudi share info yg amat berguna ni...sy br apply kat blog saya..so, mcm sy nak tau link biru tu dah berfungsi ke blm?
http://www.cikgufaiz210284.blogspot.com

Nor Hayati Nor Aziz said...

Suraya...saya bukanlah pandai sangat pun. Sekadar berkongsi sedikit ilmu yang ada saja.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Cikgufaiz10284..sama-samalah kita berkongsi ilmu. lagi pun kita kan dalam perjuangan yang sama. Saya pun bukan pandai sangat...sikit-sikit tu bolehlah.hehehe....

norsalina said...

thanks 4 yr kindness

cikgufaiz210284 said...

terima kasih daun keladi cikgu yati...
jasamu dikenang..

azlina said...

Cikgu Yatie....
TQ... maklumat ni saya dah gunakan dulu masa dok pening nak ubah warna link hari 2....
terima kasih sekali lagi....

Popular Posts