Followers

Monday, 27 June 2011

Internet Dalam Pendidikan Matematik

As salam pembaca blog Bersama Dunia Teknologi!

Sesetengah pihak mungkin tidak begitu memahami apakah yang boleh dibuat oleh seorang pendidik dalam  internet. Internet telah digunakan sebagai sumber untuk mendapatkan pelbagai bahan dan maklumat yang berkaitan dengan proses pengajaran dan pembelajaran. Ia juga amat sesuai digunakan sebagai sebuah saluran komunikasi antara seorang guru dengan guru yang lain, guru dengan murid, guru dengan ibubapa atau murid dengan murid yang lain. Antara bahan berunsurkan pendidikan yang boleh diperolehi daripada internet ialah projek-projek yang telah dijalankan oleh pendidik berasaskan internet, rancangan pengajaran dan pembelajaran, bahan maklumat yang menarik dan terkini, bahan bacaan dan kemahiran berbahasa, perkongsian maklumat , saluran komunikasi dan sejarah tentang matematik.


P/S: Untuk anda lebih mengetahui tentangnya.......
Sila klik ==> Di sini

25 comments:

Ahmad Zairel Ibrahim matrik no: 210294 said...

menarik, banyak maklumat dan berpanduan kepada yang ingin memahirkan diri dengan ICT....

NORLIZA ISMAIL said...

sangat menarik dan bermaklumat

Jamayah Ismail (210268) said...

menarik dan mempunyai maklumat

Aniza (210524) said...

Penggunaan internet dalam P&P sememangnya banyak membantu guru dalam mempercepatkan persediaan mengajar. Latihan-latihan matematik yg tersedia dalam laman web tertentu memudahkan pelajar membuat latihan kendiri.

suraya said...

cikgu yati...saya bagi A++++.cikgu memang expert buat blog...artkel ni saya dh bacaTak dinafikan penggunaan internet memang banyak faedahnya....sayangnya gur2 kita menghadapi kekangan msa untuk aplikasikan didalam kelas.kalu tak pasti pelajar kita sentiasa gred A

ASMAHAN BT. ABDUL RAHMAN @ RADZI (210140) said...

Blog yang bermaklumat

ASMAHAN BT. ABDUL RAHMAN @ RADZI (210140) said...

Blog yang bermaklumat

Abd. Karim said...

Cantik blog cikgu tie, macam orang yang dah advance dalam blog, pandai pulak buat link... banyak yang nak kena belajaq dengan cikgu tie

Mohd Shukri said...

Blog yang menarik dan banyak info yang dipaparkan.Tidak dinafikan penggunaan internet dapat membantu pelajar untuk menguasai kemahiran matematik.

Raani Mat Desa said...

Tertawan dengan blog ni. Banyak info. Tahniah cikgu..

Roshita said...

Banyak maklumat diperolehi..semestinya penting untuk menjadi guru berkesan..

Roshita said...

Banyak maklumat yang diperolehi dan sesuai digunakan untuk menjadi guru berkesan..

rosmawati 210328 said...

sesuai dengan perkembangan teknologi skrg yg mementingkan ict dlm pengajaran...cuma pengetahuan guru,kebijaksanaan dan sikap positif diperlukan dalam menangani masalah p&p di sekolah.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Ahmad Zairel...
Semoga dapat kita manfaatkan bersama.

Nor Hayati Nor Aziz said...

norliza...
Thanks...sememangnya maklumat ini baik utk dikongsi bersama.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Jamayah....
Thanks!

Nor Hayati Nor Aziz said...

Aniza...
Setuju sangat kalau kata internet banyak membantu kita dlm membuat persediaan mengajar.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Suraya...
Kalaulah Encik Hasnan yang bagi! hehehe...saya pun macam suraya juga sebenarnya, masih banyak yang perlu belajar.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Asmahan.....
Terima kasih yer! Semoga dapat kita kongsi maklumat ini bersama.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Abdul Karim...
Blog Cikgu lagi hebat. Saya dah pergi tadi.....suka tema warna blog tu, rasa sejuk ajer!

Nor Hayati Nor Aziz said...

Mohd Shukri....
Thanks...samalah kita berkongsi info. Semoga ianya dapat dimanfaatkan bersama.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Raani....
Thanks! Datanglah selalu.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Roshita...
Semoga menjadi guru yang berkesan.

Nor Hayati Nor Aziz said...

Rosmawati...
Saya setuju sangat dengan cikgu!

mohd sohime s210128 said...

menarik dan tertarik..tahniah..wat orang ingin membaca artikel yang dipostkan

Popular Posts